Pils/Bayer/Bokkøl

Pils

I en pils er det Saazerhumle som preger ølet samt u-utgjæret maltsødme. Gjærrestene lager den søtlige duften som holdes i sjakk av humlen. Vannet som brukes må være av beste sort hvis ikke vil ølet bli beskt. Noe vi kan kjenne igjen ved enkelt norske bryggerier. Det er veldig små marginer for å få til en god pilsner.
Kullsyreinnholdet kan ofte holdes nede , men må nødvendigvis ikke være det. Lys lager er kremaktig med en fantastisk skumdannelse.

Forslag til gode pilsnere:

Pilsner Urquell(4,4%) dette er origanlen og er fortsatt en av de beste. aromabildet preges av honning , krydder og brødaktig malt.

Jever (4,9%) er bitter pilsner. Har litt lyst brød i smaken samt masse deilig humle.

Bayer/Munchnerøl

I en bayer er ofte humlepreget noe dempet og dette er for å dempe malt så mye som mulig. Bayern skal ikke være søt. Det som kjennetegner en god bayer er at den har en kaffepreget fra malten og den den har litt ettersmak av vørter. Munchnerølet er gjerne noe søtere og blir ofte kalt for ølets rødvin. Derfor passer den utmerket til retter av svinekjøtt.

Forslag til velbalanserte bayere:

Aass Bayer(4,5%)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar